Hoe ziet een fit consult eruit?

Loop jij tegen één van de volgende problemen aan, dan is een fitconsult wat voor jou. Jouw paard:

Dit zijn een klein aantal problemen die veel voorkomen, maar het kan ook gerelateerd zijn aan het gebit, problemen in de achterhand, rug of spier gerelateerd waardoor het paard zich uit in de bovenstaande problemen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voordat ik bij jou op locatie kom hebben wij vooraf contact gehad en stel ik jou een aantal vragen. Dit doe ik om alvast een beeld te krijgen van jou en je paard.

Als het dan zover is kom ik bij jou op locatie en begin ik met een algehele check van jouw paard. Ik kijk hierbij o.a. naar de bespiering, eventuele afwijkingen of gevoelige plekken. Dan bekijk ik de mond van jouw paard om te zien hoe de anatomie van jouw paard is en of ik verdikkingen, beschadigingen of blauwe plekken zie. Ook bekijk ik het voorste gedeelte van het gebit om te zien wat de staat hiervan is. Daarnaast voel ik de lagen of deze bijv. scherp of onregelmatig voelen.

Na dit gedaan te hebben vraag ik jou om je paard op te zadelen en beginnen we met rijden met jouw eigen hoofdstel en bit. Zo kan ik zien hoe dit bij je paard zit, hoe jouw paard beweegt op het huidige hoofdstel en bit. Vanaf hier kan ik dan verder werken.

Ik heb altijd een aantal bitten in mijn hoofd wat voor jullie zou kunnen zijn. Vaak probeer ik niet meer dan 2 of 3 verschillende bitten. In de praktijk blijkt dit ook altijd genoeg te zijn om een passend bit te vinden. Tijdens het testen van de bitten geeft jouw paard al duidelijk aan wat hij of zij prettig vind en vraag ik aan jou hoe het voor jou voelt. Als we een goed en passend bit voor jullie hebben gekozen gaan we verder met het wisselen van verschillende kopstukken. We gaan kijken welk kopstuk het beste is voor jouw paard. Deze zijn er in verschillende vormen.
Het kopstuk is de belangrijkste basis en als we daarvoor de juiste hebben gevonden gaan we kijken naar de neusriem. Ook de neusriemen heb ik in verschillende vormen, maten en breedtes.
Zo kan ik per onderdeel zien wat jou paard het fijnst vindt en krijg je het hoofdstel op basis van de wensen van jouw paard en wat voor jullie het prettigst is.

Bij een stang en trens consult begin ik altijd eerst met het fitten van de onderlegtrens, kopstuk en neusriem. Als we hiervoor de juiste hebben gevonden gaan we kijken naar de juiste stang.

Hulp nodig?
Omdat ik ervan overtuigd ben dat het hele plaatje moet kloppen om het hoogst haalbare uit jullie prestaties te halen, kom ik je graag helpen met een volledig consult waarbij we samen puzzelen naar de beste combinatie! Voor meer informatie of speciale wensen kun je contact met me opnemen.

Wil jij een fit consult inplannen? Neem dan contact met mij op.

Contact opnemen