Hoe ziet een hoofdstelfit sessie eruit?

Loop jij tegen één van de volgende uitdagingen aan, dan is een hoofdstelfit sessie wat voor jou. Jouw paard:

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor dat ik bij jou op locatie kom hebben wij vooraf contact gehad en stel ik jou een aantal vragen. Dit doe ik om alvast een beeld te krijgen van jou en je paard. Zo weet ik ook wat ik kan verwachten en kan ik alvast voorbereidend werk doen, zoals het inventariseren wat jouw wensen zijn.

Als het dan zover is kom ik bij jou op locatie en bekijk ik jouw paard. Stel ik aanvullende vragen, want het is heel belangrijk om zoveel mogelijk over jou en je paard te weten om te kijken welk hoofdstel het beste bij jouw paard past.

Dan bekijk en voel ik het hoofd van jouw paard om te voelen naar de vorm, eventuele afwijkingen, bespiering, zwellingen of wondjes. En check ik het gehele hoofd van jouw paard om te kijken op gevoeligheden bij het aanraken hiervan.

Na dit gedaan te hebben en jouw antwoorden te hebben gehoord vraag ik jou om je paard zijn eigen hoofdstel om te doen. Soms laat ik je er ook eerst even mee rijden. Zo kan ik zien hoe dit bij je paard zit, hoe jouw paard beweegt en hoe jij rijdt, hierdoor krijg ik een duidelijk beeld. Vanaf hier kan ik dan verder werken.

Tijdens het testen van het aangemeten hoofdstel geeft jouw paard al duidelijk aan wat hij of zij prettig vind en vraag ik aan jou hoe het voor jou voelt. Dit is namelijk erg belangrijk dat het voor jouw paard, maar ook voor jou zelf fijn voelt. Als we een goed en passend hoofdstel voor jullie hebben gefit, dan kan ik deze meteen bij jou achterlaten. Tenzij je toch een andere kleur wenst en ik deze niet op voorraad heb.

Ook is het mogelijk op een hoofdstel naar wens te laten samenstellen, hiermee werk ik samen met het mooie merk Bridlery. Heb je hier interesses in? Neem dan contact met mij op voor meer informatie en mogelijkheden.

Wil jij een hoofdstelfit sessie inplannen? Neem dan contact met mij op.

Contact opnemen