Merken waarmee ik werk

Vanuit een diepe passie is in 2018 Bridlery opgericht. Als starters is het hun missie om een revolutie teweeg te brengen in de paardensport en de harmonie tussen ruiter en paard een nieuw leven in te blazen. Elk paard verdient een fijn passend hoofdstel waardoor het paard beter loopt.

Bij elke tevreden klant en paard maakt ons hart een sprong. Dit motiveert ons elke dag. Wij zijn overtuigd van onze garantie. En dat is dan ook dat een perfect passend en anatomisch hoofdstel waar de paarden blij mee zullen zijn.

Naast de topkwaliteit van de hoofdstellen is de vele keuze, kennis en top service ontzettend belangrijk voor Bridlery.

Dit prachtige merk sluit helemaal aan bij Passend Paard. 

De prachtige frontriemen van EQRoos zijn hand gemaakt met goede kwaliteit crystals.

De fantastische mooie frontriem van EQRoos zijn bij mij verkrijgbaar en heb ik mee tijdens de fittingen in mijn koffers. Ook is het mogelijk om een frontriem helemaal naar wens laten samenstellen.

Een leuk weetje is dat Roos en ik samen de opleiding bit- en bridlefitter hebben gevolgd en zo elkaar hebben leren kennen.

Fager is een van de prachtige bitten merken waar ik mee werk. Met de ambitie van eigenaresse Louise Fagerström brengt Fager de beste kwaliteit bitten op de markt. Het is Zweedse topkwaliteit wat ontwikkeld is door specialisten en dierenartsen. Fager maakt de bitten in verschillende materialen zoals; titanium en sweet iron. Het zijn licht gewicht bitten en ontworpen met het gevoelige paard in het achterhoofd.

De bitten van Fager worden met de hand gemaakt tot in de kleinste details.  Het merk ziet alleen maar mogelijkheden en komt dan ook vaak met nieuwe innovatieve ideeën en designs. In samenwerking met ruiters en amazones wordt er gekeken naar nieuwe mogelijkheden en worden problemen opgelost.

Ik ben zelf grote fan van dit merk, omdat het prachtige kwaliteitsvolle bitten zijn en fijn in de paardenmond liggen. Dit is het enige merk met titanium bitten, dit zijn supermooie licht gewicht bitten en hypoallergeen. Ideaal voor paarden die gevoelig zijn in hun mond.

Tess products is opgericht door Tessa de Vrieze. Tessa heeft dan ook haar eigen hoofdstellen ontworpen. Tessa is al jarenlang actief in de paardensport en heeft voor verschillende ruitersport groothandels gewerkt. Hieruit is ook het idee ontstaan om de Tess bridles te gaan ontwikkelen en www.tessproducts .nl op te richten.

Zelf is ze naast moeder van een dochtertje, ook actief amazone en geeft advies in het aanpassen van een hoofdstel, singel en bitten. Er is veel vraag naar het juiste advies, dus niet alleen online zijn haar producten te verkrijgen. Tessa meet de producten ook op locatie aan. Dit is door het hele land mogelijk door samenwerkingen met verschillende bridle- en bitfitters. Waar ik ook deel van uit maak en hier ben ik erg trots op.

Tess bridles zijn bijzondere hoofdstellen, ontwikkeld vanuit passie voor het paard. Dit uiterst moderne en functionele hoofdstel is zo samengesteld, dat het vriendelijk om het hoofd van jouw paard zit. Veel paarden zijn erg gevoelig op de zenuwuiteinden aan het hoofd en de dikke padding van schaapsleer, die zowel onder het kopstuk als de neusriem zit, zorgt voor een betere drukverdeling. Hierdoor ondervindt jouw paard minder hinder van het hoofdstel. Tevens is het kopstuk anatomisch gevormd om de oren meer ruimte en bewegingsvrijheid te geven.

Uiteraard staat het functionele en het comfort voorop bij de ontwikkeling van deze hoofdstellen, maar de looks zijn ze ook zeker niet vergeten.
Ik ben ontzettend enthousiast over deze mooie hoofdstellen en dat ik deel uit mag maken van dit fantastische team.

Trust besteed veel aandacht aan materiaal, vorm en gewicht. De bitten worden handgemaakt. Hierdoor zij de Trust- bitten uniek en is de kwaliteitscontrole zeer hoog. Het meest opvallende is het gebruik van de blauw stukken ‘sweet iron’ voor de mondstukken gecombineerd met roestvrij staal. De anatomische gevormde mondstukken zorgen voor een optimale ligging in de paardenmond. Alle onderdelen van het bit worden handmatig aan elkaar gelast en gepolijst. Door het sweet iron een korte tijd te verhitten krijgt het een mooie diepblauwe kleur.

Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakkige roest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselproductie stimuleert. Hierdoor gaat het paard meer schuimen en accepteert op deze manier beter het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur in een bruingrijze kleur. Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet iron bit kan er een oranje bruin roestlaagje op het bit komen, dit kan makkelijk schoon gemaakt worden met een vochtige doek. Trust is voor mijn werk een hele mooie toevoeging in mijn collectie!

De hoofdstellen van UNIQ bridles zijn gemaakt van soepel Italiaans leder en zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en bruin. Ze worden geleverd met een prachtig classic High End EQRoos frontriem. In overleg kan er uiteraard ook een andere frontriem op.

Wat het fijne aan UNIQ is dat het in losse onderdelen wordt geleverd. Zo hebben we verschillende modellen kopstukken en neusriemen. Ook de bakstukken, keelriemen en sperriemen zijn er in verschillende maten. Omdat ieder paard uniek is, ervaart elk paard een andere druk vanuit een hoofdstel. Door de verschillende losse onderdelen kan ik het per onderdeel zo opbouwen om het voor jouw paard zo comfortabel mogelijk te maken.

Bij het testen van deze onderdelen beoordeel ik de aan- ontspanning en de beweging van het paard. Ik verwissel de onderdelen tot we het beste resultaat hebben.

Contact opnemen